No products in the cart.

Banana tajlandske palačinke

Prema istoriji, “Roti” imaju indijske korene. Iako se Malajska reč prevodi kao “hleb”. Često na ulicama Tajlanda možete čuti tačno reč “roti”, što u prevodu znači tajlandske palačinke. 🥞

Ovo jelo su samostalno kuvali Hindusi, Male i Thais. Budući da se to događa upravo na ulicama, palačinke spadaju u uličnu hranu.

Tajlandske palačinke od banane možete jednostavno preliti čokoladom, medom ili kondenziranim mlekom. Vrlo često se sirovo jaje dodaje uz bananu. 🍌

Palačinke su vrlo tanke i brzo se prže. Zato je potrebno što je moguće brže proširiti nadev i odmah ga, preklopivši “omotnicu”, okrenuti na drugu stranu.

Budući da se prže u tavi, veličina palačinke treba biti nešto veća od same posude.

Mnogi ruski turisti koji dolaze iz Tajlanda, tako se zaljube u ovaj delikatan, sladak, elegantan desert, da ga počnu sami kuvati kod kuće. 🥞

Recepti su prilično jednostavni. Od sastojaka možete koristiti obično pšenično brašno, kravlje mleko i vodu, maslinovo ulje, jaja, so, šećer. Nadev možete napraviti od banana i drugog voća. 🍌🍓

Recept i priprema

SASTOJCI

  • brašno – 400 grama;
  • voda – 0,5 šalice;
  • jaje – 1 komad;
  • šećer – 1 kašika;
  • so – 1 kašičica;
  • puter – 1 kašika (rastopljena);
  • kondenzirano mleko – 1 kašika.

PUNJENJE

  • banane – 5 komada;
  • jaja – 2 komada;
  • puter – 30 grama.

Punjenje: otopljena čokolada, kondenzirano mleko, sirup, čips, čokoladna pasta “Nutella”.

PRIPREMA

  1. Mešamo strmo testo od opisanih komponenata (smatra se da je spremno kada prestane držati ruke).
  2. Pokrijte plastičnom folijom ili krpom i stavite na stranu 30 minuta (da dobijete elastična svojstva).
  3. Podelite testo na 20 kuglica.
  4. Ako je posuda promera do 20 centimetara, preporučuje se izraditi lopte približno s teniskom loptom.
  5. Usitnite brašno na radnoj površini i valjak sa brašnom, uvaljajte testo da je providno (tek tada će gotova posuda biti vrlo nežna).
  6. Palačinku stavite na prethodno zagejanu i podmazanu tavu.
  7. Podmažite središte jajem i raširite nadev od narezanih banana.
  8. Izrada „omotnice“: levi i desni deo palačinke, gornji i donji „susret“.
  9. Preokrenite palačinku i pržite nekoliko sekundi na donjoj strani.
  10. Raširanu tajlandsku palačinku širimo na papirnati ubrus (tako da se višak masti apsorbira), izrežemo na jednake delove i prelijemo preko slatkog ulijevanja.
Dostava

🥞 Odabrana adresa

Obraduj sebe ili svoje najdraže uz palačinke nesvakidašnjeg ukusa. 💝

Poruči ih i stižu ti dok kažeš cake. 👌

Glovo

Kinder's Cake

Wolt